Judici: 200 milions d'euros de l'antiga BPA bloquejats des de fa prop de 8 anys per sospita de blanqueig

www.andorradifusio.ad

Una empresa de joc en línia té bloquejats 200 milions d'euros des de fa 8 anys. Els fons estaven a BPA i hi ha la sospita que procedien del blanqueig de capitals. Aquest divendres al matí s'ha vist el judici al Tribunal Superior per determinar si es poden retornar.

La intervenció de BPA el març del 2015 segueix portant cua judicial i no només per la vista oral de la causa primera. Una de les empreses que té actius bloquejats per sospites de blanqueig, 200 milions d'euros, ha recorregut la decisió i el Tribunal Superior ha de decidir què es fa.

Es tracta d'un grup que es dedica a les apostes per internet, que té la seva base d'operacions a Antigua i Barbados, un país caribeny. L'Agència de Reestructuració d'Entitats Bancàries considera que no ha aportat prou informació per esvair aquestes sospites. Des de la societat s'afirma tot el contrari.

Asseguren que si no recuperen els fons podrien emprendre accions penals a Andorra i fora del país contra les institucions. Aquesta empresa va presentar, fa anys, un recurs a Suïssa que va provocar que aquest país bloquegés uns 600 milions d'euros en renda variable de BPA durant 4 anys.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

Patronal i sindicats anuncien que la inflació repercutirà negativament en empreses i treballadors Reequilibrar les relacions amb França, objectiu dels sectors empresarials i de la construcció