ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La justícia dona la raó a la nena que vol portar el vel a l'escola i afirma que s'han vulnerat els seus drets

www.andorradifusio.ad

No es pot impedir a un alumne que accedeixi a classe per portar i exhibir símbols religiosos. Així ho considera la batllia, que dona la raó a la família de la nena que vol portar el vel a l'escola i afirma que s'han vulnerat els seus drets. La ministra Vilarrubla confirma que el Govern recorrerà la sentència i aprovarà una llei per garantir legalment la prohibició d'ostentar símbols de caràcter religiós a l'Escola Andorrana.

La batllia constata que no hi ha cap llei que reguli la prohibició d'accés a classe d'un alumne per portar i mostrar símbols religiosos. La justícia ha donat la raó a la família de la nena musulmana que vol anar a l'escola amb vel i condemna el Govern a pagar les costes i les despeses del procés judicial perquè considera que s'ha vulnerat el seu dret a l'educació i a la manifestació religiosa.

El Govern prohibirà per llei portar i mostrar símbols religiosos a l'Escola Andorrana

No estableix més mesures i ara és l'executiu qui ha de moure fitxa. La ministra d'Educació ha confirmat a RTVA que el consell de ministres aprovarà dimecres un projecte de llei per aportar més garanties legals a la prohibició d'ostentar símbols de caràcter religiós a l'Escola Andorrana. 

Un aspecte que es recull des de mesos al reglament de règim intern del sistema educatiu. Ester Vilarrubla, a més, ha confirmat que el Govern recorrerà a instàncies superiors la sentència, que no és ferma. D'aquesta manera, la nena continuarà sense poder entrar a classe si porta el vel.

D'altra banda, a la justícia continua un altre procediment obert relacionat amb l'absentisme escolar. Des que el Lyccé va manifestar a la família que la nena no podia dur el hijab al centre, segons estipula la normativa de França, la menor i el seu germà bessó van deixar d'anar a l'escola fins que el ministeri els va oferir canviar de centre. Des de fa un temps estan escolaritzats a l'Escola Andorrana, on tampoc accepten la peça de roba a classe.

La titular de la cartera d'Educació i Ensenyament Superior ha destacat la preocupació del ministeri per la situació dels dos menors, que no accedeixen a les lliçons escolars des de fa mesos. Vilarrubla ha indicat, a més, que es va oferir a la família seguir l'activitat lectiva de manera telemàtica, regulada pel sistema francès, que s'hauria rebutjat.

Informa: Redacció
Locució: Neus Toro

Comparteix: