ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La Justícia investiga l'exministra de Salut Montserrat Gil i l'exdirector del SAAS Ramon Cereza per la privatització de les ambulàncies

www.andorradifusio.ad

Encausada l´exministra de Salut Montserrat Gil i l´exdirector del SAAS Ramon Cereza per la privatització del servei d´ambulàncies el 2007. Com avança un mitjà digital, la batlle Maria Àngels Moreno creu que en el contracte hi ha indicis de prevaricació. En la investigació, que deriva de la causa en què s´investiguen les irregularitats al SAAS el 2014, també hi ha encausats l´exinterventor delegat del Govern al SAAS Joan Blasi i l´exinterventor general Josep Maria Altimir.

La instrucció de la causa per les possibles irregularitats al SAAS detectades el 2014 té una nova derivada. Segons fonts coneixedores del cas, i com avança un mitjà digital, la batlle instructora ha decidit per iniciativa pròpia investigar, a banda, la privatització del transport sanitari feta el 2007.

Maria Àngels Moreno hi veu indicis de prevaricació i per això ha citat a declarar com a encausades quatre persones relacionades amb la concessió. L´exministra de Salut Montserrat Gil; l´exdirector del SAAS Ramon Cereza; l'exinterventor delegat de Govern al SAAS Joan Blasi i l´exinterventor general Josep Maria Altimir.

L´aspecte que més grinyola a la batlle és el fet que el Govern es comprometés a assumir el dèficit que poguessin tenir les empreses privades que van fer-se càrrec del servei d´ambulàncies.

Des del PS, la consellera Rosa Gili, aplaudeix aquesta nova investigació. També ho fa el conseller d'SDP, Víctor Naudi, per qui és bo conèixer "la veritat en aquesta i altres qüestions". Creu que "en el funcionament del SAAS hi ha molt a treballar".  

Cal recordar que les investigacions al SAAS sorgeixen d'una querella del PS arran de les irregularitats detectades pel Tribunal de Comptes en l'exercici 2014.

Informa: Andrés González-Nandín

Comparteix: