ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Jutjats per l'accident d'esquí mortal d'un noi de 15 anys al Pas de la Casa

www.andorradifusio.ad

El Tribunal de Corts jutja un entrenador d'esquí i el cap d'activitats i estades de Grandvalira Grau Roig per un accident mortal que va tenir lloc el gener del 2004 a la pista Costa Rodona, del Pas de la Casa. El judici s'ha centrat a analitzar si les mesures de seguretat eren les correctes. El noi, de 15 anys, va morir després de col·lidir contra una protecció mentre entrenava a l'estadi FIS.

L'accident va tenir lloc el 5 de gener del 2004. El noi, de 15 anys i alumne resident del Col·legi Internacional del Pirineu, estava fent una baixada d'entrenament d'eslàlom gegant a la pista Costa Rodona, del Pas de la Casa, amb companys del centre. Segons testimonis oculars, durant la baixada el jove va cometre un error, però no va parar i va rectificar la trajectòria, sinó que va continuar. Finalment va topar contra una protecció, un pal de fusta revestit parcialment per un matalàs. Al judici celebrat al Tribunal de Corts s'ha buscat esbrinar la responsabilitat de l'accident, si les mesures de seguretat de la pista eren les correctes l'any 2004 i si el traçat dissenyat per l'entrenador de l'escola estava ben pensat i respectava les distàncies de seguretat.

Els acusats d'homicidi per imprudència greu són el director d'activitats i estades de Grandvalira i l'entrenador del jove. Tots dos han defensat la seva feina assenyalant que la pista complia les mesures que marca la Federació Internacional d'Esquí.

Entre els testimonis que avui han declarat hi havia el gerent de Grandvalira. Joan Viladomat ha assegurat que les mesures de seguretat que hi havia a la pista estaven homologades. Però també ha explicat que després de l'accident i veient que l'arribada dels esquís càrving canviava la manera d'esquiar dels joves competidors es va decidir modificar les proteccions. Ha afegit que van ser mesures per evitar que un accident d'aquest tipus es tornés a repetir.

En el judici d'avui també han declarat altres membres destacats del món de l'esquí, com ara l'inspector de la FIS Lluís Viu i el delegat de la FIS a Andorra Antoni Crespo. En la qualificació provisional, el fiscal tenia previst demanar dos anys de presó condicional. La família reclama 320.000 euros d'indemnització que es destinarien a una fundació que permet seguir competint a joves amb pocs recursos.

Informa: Ana Alamán   Imatge: Anna Pifarré

Comparteix: