ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La construcció urgent d'una presa vol evitar nous talls en el subministrament d'aigua a Escaldes

www.andorradifusio.ad

Els problemes amb la xarxa d'aigua d' Escaldes-Engordany han obligat a adoptar mesures extraordinàries. Demà mateix començaran els treballs de construcció d'una presa amb troncs al camp de Claror, on hi ha la captació d'aigua d'Escaldes. CAPESA, en paral·lel, farà millores urgents a l'estació de tractament. Les actuacions es faran amb independència del nou dipòsit a la Plana que estarà enllestit d'aquí a un any.

Govern i CAPESA actuaran d´urgència per solucionar els danys causats per la torrentada del 21 de juliol a la captació d'aigua d'Escaldes.Engordany. El Govern es farà càrrec de la construcció d´una presa i filtres al camp de Claror que ajudaran a contenir els sediments i estabilitzar el terreny. Segons ha explicat el director de Protecció Civil, Francesc Areny, les obres començaran demà mateix i s´allargaran durant 4 o 5 dies.

A més es sembraran llavors amb plantes autòctones. Alhora, el president de CAPESA, Eduard López, ha exposat que es milloraran els filtres i el sistema de decantació de l´estació de tractament d'aigua potable per fer possible la retenció de residus més petits.

Des del comú d´Escaldes-Engordany, la cònsol Trini Marín, ha reiterat en l´excepcionalitat de la situació i dels danys produïts. Per això la prioritat es solucionar els problemes.

Escaldes-Engordany ha informat a la comissió del pla de gestió de la Vall del Madriu de les mesures aprovades. Segons Marín, han estat acceptades sense problemes.

Informa: Ana Alamán Imatge: Jordi Seabra

Comparteix:

3.239.236.140