ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La FIS insisteix en la necessitat de la plataforma de Soldeu

www.andorradifusio.ad

L'homologador de la FIS ha confirmat aquest divendres que la construcció de l'estructura al peu de la pista de l'Avet és imprescindible per acollir les finals de la Copa del Món d´esquí alpí del 2019. Ho ha dit durant la visita al traçat.

Segons la Federació Internacional d´Esquí, la construcció de l'estructura al peu de la pista de l'Avet és imprescindible per acollir les finals de la Copa del Món d´esquí alpí del 2019. Així ho ha confirmat l´homologador de la FIS que ha visitat avui el traçat, Jordi Carbonell.

El director de cursa de les finals de la Copa del Món 2019, Jordi Pujol, ha explicat que "a part de que els homes necessiten més espai, també és necessari per a les grades". Afegeix que el 2012 per la Copa del Món femenina d'esquí alpí "va ser molt just, hi havia molta pendent i la FIS va dir que per properes ocasions s'havia de fer quelcom". Pujol afirma que si fa bon temps, es podrien esperar entre 10.000 i 12.000 espectadors i, per tant, "quant a seguretat i evaquació no complim amb els estàndars que ens demanen".

Les obres de la plataforma ja estan en marxa en la primera fase. S´està traient la capa de terra vegetal per guardar-la i tornar-la a posar un cop s´hagin fet els moviments de terra necessaris.

La visita d'avui ha estat per rehomologar la pista de l'Avet. Cada deu anys s'ha de fer amb els traçats tècnics i cada cinc amb els de velocitat. Aquesta homologació permetrà la disputa de les finals de la Copa d'Europa la temporada que ve. L'homologador de la FIS explica que "s'ha guanyat una mica més de desnivell pels homes, i dues o tres portes per al gegant".

S'esperà que les obres de la plataforma estiguin finalitzades en l'obertura de la temporada 2018-2019. En aquell moment s'haurà de fer un altra homologació de la pista.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Vicente Bellot

Comparteix: