ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La plataforma de Soldeu, a punt el novembre del 2018

www.andorradifusio.ad

Novembre del 2018. Aquesta és la data en què es vol tenir del tot enllestida la plataforma que es construeix al peu de la pista Avet de Soldeu. En l´acte de constitució del Comitè d´honor de les finals de la Copa del Món del 2019, el cap de Govern ha defensat l´interès nacional del projecte.

Assistència a l´altura de les ocasions importants aquest migdia al comú de Canillo. La posada en marxa del Comitè d´honor ha fet més visible l´arribada de les finals, un altre pas endavant en l´organització d´esdeveniments esportius de primer nivell. I la plataforma n'ha estat protagonista. La federació ha deixat clar que és un projecte d´execució obligada per continuar sent plaça organitzadora de primera línia. "La necessitem, perquè jo he tingut moltes entrevistes amb el president de la FIS i amb la secretària general, i si no tenim la plataforma, i ho dic ben clar, no tindrem res més", assegurava el president de la federació d'esquí, Albert Coma.

I el Govern ha reiterat el convenciment del seu rang d´interès nacional. "Si ho haguéssim de tornar a fer, ho tornaríem a fer", insistia el cap de Govern, Antoni Martí. Una declaració que també ha anat acompanyada d´un desig de concòrdia després del conflicte que ha obert el projecte.

Terminis exigents i treball d´envergadura però optimisme per arribar a temps. El director general del Comitè Organitzador, Conrad Blanch, assegura que totes les empreses estan compromeses i que "no podem esperar cap altre escenari que acabar. El nostre objectiu és el novembre del 2018".

Les finals seran el març del 2019, amb els màxims exponents de l´esquí mundial, curses simultànies a les pistes Avet i Àliga, una audiència potencial de centenars de milions de persones, quatre milions d´euros de pressupost, més de 150 persones treballant en l´oganització i 400 voluntaris, i, per què no, el difícil objectiu d'un esquiador o una esquiadora andorrans.

Informa: David Domingo
Imatges: Vicente Bellot
Locució: Jordi Lorente

Comparteix: