ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La policia intensificarà les campanyes contra l'excés de velocitat, l'alcohol i les drogues per reduir accidents

www.andorradifusio.ad

La policia intensificarà els controls i les campanyes de prevenció d'accidents al volant durant aquest any. I és que encara que han disminuït els accidents amb víctimes, les xifres segueixen sent significatives. La policia ha doblat el nombre de controls realitzats a conductors també les sancions per excés de velocitat durant el 2016.

Continuen augmentant els accidents amb danys materials tot i el descens dels accidents amb víctimes. Unes dades que posen de manifest que aquest segueix sent el repte de la policia.

El cos d'ordre ha augmentat les campanyes preventives d´alcohol i drogues a conductors, amb 3.506. El doble que l´any 2015 quan se´n van fer 1.425. El ministre d'Interior, Xavier Espot, ha posat de manifest que "durant el 2016 va suposar una millora perquè no hi va haver cap accident mortal, però quant accidents amb danys materials no hem estat capaços de revertir la tendència". El director de la policia, Jordi Moreno, ha destacat l'augment dels radars i els controls de policia perquè l'excés de velocitat era una de les principals causes tant d'accidents amb víctimes com amb danys materials.

Els decomissos han experimentat un creixement significatiu. Pel que fa al tabac, l'any 2015 en van ser 24.00 i durant l'any passat més de 100.000. Segons Espot, aquesta dada "fa palesa l'actitud molt més incisiva del cos de policia a les zones frontereres per lluitar contra el tràfic de mercaderies sesibles, com el contraban de tabac".

En el cas de les drogues, una operació realitzada el desembre del 2016 ha disparat els grams d'haixix decomissats en gairebé 30.000.

El nombre de detinguts es manté estable des de l'any 2012, al voltant dels 600. Un de cada 5 no és resident i els delictes més habituals continuen sent els de patrimoni, que engloben furts i robatoris, que suposen un 29% del total. El cos d'ordre remarca la tendència a la baixa d'aquests delictes des del 2012, que ascendien a 530.

Informa: Ariadna Comas
Imatge: Jordi Seabra

Comparteix:

3.235.181.103