ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: xerrada de l'humorista gràfic Jordi Planellas "Els límits de l'humor i la llibertat d'expressió amb ovelles"

Obrir en una altra finestra

L'UdA promou novament la creació d'una xarxa d'universitats de petits països i territoris

www.andorradifusio.ad

La Universitat d´Andorra lidera el projecte per crear una xarxa d´universitats de petits països o territoris. Entre altres possibilitats, s'estudia establir titulacions dobles o accedir conjuntament a fons internacionals per a la recerca.

Amb aquest objectiu Sant Julià de Lòria ha estat l'escenari durant dos dies de reunions entre representants d´universitats de Gibraltar, Groenlàndia, Liechtenstein, Malta, San Marino i Andorra. Tot i no ser-hi presents, Mònaco i Islàndia segueixen molt de prop aquest projecte i han manifestat la intenció de formar part. L´objectiu és que centres de característiques similars, que comparteixen les mateixes inquietuds, uneixin esforços en àmbits diferents. S'exploren diverses possibilitats, com ara la mobilitat d'estudiants entre els centres, accedir conjuntament a fons internacionals per a la recerca i fins i tot crear titulacions conjuntes o dobles, explica el rector Miquel Nicolau. Fins i tot que hi hagi estudiants que facin "un semestre a cadascuna de les universitats amb una titulació". "Hi ha moltes possibilitats", insisteix.

El projecte es recupera després d'un primer intent el 2007. A partir de l'acord entre tots els centres, s'estudiaran altres aspectes on es podrien establir col·laboracions.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Carla Sales

Comparteix: