ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'Ajuntament de Barcelona s'incorpora a la Fundació Ramon Llull

El Patronat de la Fundació Ramon Llull va reunir-se el passat div

El Patronat de la Fundació Ramon Llull va reunir-se el passat divendres a la nova seu de l'Institut Ramon Llull a Barcelona. El ministre de Cultura, Albert Esteve, ha explicat que la reunió va servir per 'notificar i acceptar la incorporació de l'Ajuntament de Barcelona dins de la Fundació'. En aquest sentit, Esteve ha remarcat la importància d'aquesta entrada 'a nivell mediàtic'.

El ministre de Cultura, Albert Esteve, ha destacat que 'tots els que estiguin en defensa de la nostra llengua seran sempre benvinguts a la Fundació', i ha afegit que el fet d'incorporar l'ajuntament de la ciutat comtal 'donarà més visibilitat a la Fundació gràcies a l'atractiu que té la marca Barcelona'.

Esteve també ha explicat que la reunió del passat divendres va ser 'de tràmit', però que entre d'altres afers 'es van aprovar els comptes de 2013 i el pressupost del 2014'. El ministre de Cultura ha confirmat que l'aportació del Govern d'Andorra per aquest nou any 'es manté i continua sent el mateix que la temporada anterior, de 4.000 euros', mentre que la resta la destina l'Institut Ramon Llull, 'uns 18.150 euros'.

Pel que fa al lliurament dels premis de la Fundació, el ministre de Cultura ha recordat que 'sempre es fan a final d'any, i enguany s'han establert pel mes de novembre', quan també 'aprofitarem per tenir la reunió a la seu de la Fundació, la Casa Museu d'Areny-Plandolit'.

La reunió del Patronat del passat divendres, que es va celebrar per primer cop a Barcelona per tal de conèixer la nova seu de l'Institut Llull, al Palau del Baró de Quadras, també va servir perquè l'Institut donés a conèixer la vintena d'activitats i accions que tenen preparades per a aquesta temporada, entre d'altres 'la presència a diversos tipus de fires o l'aprovació d'estudis catalans a universitats de l'exterior', per tal de 'veure si algun dels altres socis de la Fundació s'hi vol apuntar i col·laborar'.

La reunió va aplegar al ministre de Cultura, Albert Esteve, el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, el tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, la directora de Promoció Cultural i Política Lingüística d'Andorra, Montserrat Planelles, el representant del Consell General dels Pirineus Orientals, Jerôme Parilla, el director de la Fundació Ramon Llull, Vicenç Villatoro, el director de l'Institut Ramon Llull, Àlex Susanna, el president de la Xarxa de Ciutats Valencianes i alcalde de Xeresa, Tomàs Ferrandis, i el president de la Xarxa de Municipis i Entitats de les Illes Balears, Jaume Alzamora.  

Informa: Agències

Comparteix: