ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

L'ambaixador Àngel Ros espera que es permeti viatjar a Espanya abans del 22 de juny

S'espera que com a màxim el 22 de juny es pugui anar d

S'espera que com a màxim el 22 de juny es pugui anar d'Andorra a Espanya. Segons l'ambaixador Àngel Ros, es treballa per avançar la data.

La via diplomàtica continua endavant segons l'ambaixador d'Espanya perquè es consideri Andorra com a part del Pirineu i l'Aran. Així els ciutadans dels dos costats de la frontera podrien circular per aquests territoris. Tot això abans del 22 de juny, quan gairebé amb tota seguretat sí que s'eliminaran les restriccions a la Farga de Moles.

Aquest dijous al matí la ministra de Turisme espanyola, Reyes Maroto, ha explicat que des d'Espanya es podrà travessar la frontera amb França i Portugal el dia 22, un dia després de la fi de l'estat d'alarma, el 21 de juny. Dues hores després, el Govern espanyol ha rectificat les declaracions de la ministra i ha assegurat que les restriccions a la mobilitat internacional s'aixecaran a partir de l'1 de juliol. Aquesta obertura també afectaria Andorra si no s'aconsegueix un acord per avançar la data. El dia 22 es preveu recuperar la mobilitat interna. 

Ho aprovava dimecres el Congrés dels diputats espanyol amb l'última pròrroga. Es confirma d'aquesta manera el que ha anunciat Àngel Ros, tot i que es fan esforços per avançar el calendari.

Pel president de la CEA, que ha participat en una trobada virtual amb el rei d'Espanya i Rebeca Grynspan, és cabdal recuperar el trànsit entre els dos Estats. El PS també ha demanat informació sobre l'obertura de fronteres amb els Estats veïns.

Informa: S.Mestre-J.Cama-R.Alberch

Correcció: En un primer moment aquesta notícia informava que Espanya preveia obrir fronteres amb França. Portugal i, de retruc, amb Andorra, arran d'unes declaracions de la ministra de Turisme espanyola. El Govern espanyol ha rectificat posteriorment.

Comparteix:

18.207.250.80