L'assessor fiscal que va denunciar Espanya a la UE recomana recórrer les sancions per no declarar béns a l'estranger

www.andorradifusio.ad

L´assessor fiscal que va denunciar davant la Unió Europea la normativa espanyola per declarar béns a l´estranger recomana als que han estat sancionats que recorrin la sanció. Alejandro del Campo recorda que una suavització de les multes afectaria retroactivament els que han impugnat la sanció. També recomana a aquells espanyols que tenen diners a Andorra sense declarar que els regularitzin.

Abans del maig Espanya hauria de fer cas del dictamen de la Comissió Europea i modificar la normativa per declarar i regularitzar béns a l'estranger, l'anomenat model 720. Brussel·les considera que les sancions que s'imposen vulneren la lliure circulació de capitals. A l'espera que hi hagi una decisió, l'assessor fiscal que va denunciar l'estat espanyol recomana impugnar les sancions per tenir diners no declarats a l'estranger.

Pel que fa a aquelles persones que tenen diners a Andorra i encara no els han regularitzat, l'assessor fiscal creu que el més prudent és declarar-los. La fórmula que recomana és "renuncia a les prescripcions guanyades, fica tots els actius que tinguis a l'estranger, tots els diners que tinguis a Andorra, en la teva declaració de la renda de l'últim any no prescrit, paga el 40% o el 50%, més el recàrrec o interessos, el 60% o el 70% i així et deixaran en pau, ja no t'aplicaran la sanció del 150%".

Tot i ser una fórmula dolorosa, creu que a la llarga permetrà recuperar part del recàrrec que cobra la hisenda espanyola. La normativa vulnera el dret europeu i la Constitució, en la seva opinió, per tant "comptes amb moltes possibilitats d'aconseguir la devolució amb interessos".

Del Campo ha participat avui en una conferència sobre intercanvi automàtic d'informació i regularització fiscal, organitzada pel bufet Cases i Lacambra. Des del despatx, recomanen a aquells espanyols que tenen diners a Andorra no declarats que els regularitzin.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatges: Albert Refart

Comparteix: