ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Laura Gàlvez explica amb imatges el comiat d'un lloc molt especial per a Sergi Mas

www.andorradifusio.ad

El nom de Laura Gàlvez comença a sonar entre la nova generació de fotògrafs andorrans. Interessada per la fotografia documental ha estat testimoni del tancament del taller de Sergi Mas on va passar tota la vida i l'inici d'una nova etapa. Amb ell ha compartit llargues hores a través de la càmera que han desembocat en un fotollibre que publica Anem Editors. Es tracta de "Comiat diferit".

Després de cursar estudis de fotografia a l'Institut de d'Estudis Fotogràfics de Catalunya i documental i fotoreportatge a la Universitat d'Arts i Ciències Aplicades de Hannover, Laura Gàlvez va rebre una proposta acadèmica, fer un projecte monogràfic.

Gràcies al seu pare va arribar a la figura de Sergi Mas que en aquell moment es traslladava de casa i deixava un taller a Cal Duró a la placeta Filomena d'Aixovall que explicava gran part de la seva vida.

És allà on ella comença un treball d'entesa del que vol captar amb la càmera per fer el que ha acabat en el fotollibre "Comiat diferit".

"Quan vaig arribar allà no sabia què em trobaria, i hi havia un nombre de gats impressionant i molt desastre", recorda Gálvez, però assegura que era "un desastre encantador i amb una llum preciosa". Un lloc on, remarca, el Sergi se sentia com a casa i que per a ella també ho ha estat.  

Amb la seva càmera i sensibilitat, Laura Gàlvez ha estat testimoni del tancament d'un episodi vital per a Sergi Mas. Diu que d'ell s'emporta la generositat i el coneixement que li ha transmès sobre Andorra i la seva feina. Però més enllà l'un i l'altre han compartir un llenguatge universal. "Crec que qui entén d'art entén de qualsevol mitjà que pugui transmetre emocions". 

En aquest sentit, se sent molt orgullosa de la feina que ha fet, ja que una vegada que li va mostrar la seva obra a Mas "em va dir que li havia agradat molt i que havia captat molt bé el moment". 

Diu que en el Sergi Mas ha vist un nen entremaliat, que ho donaria tot per tornar a ser jove però a qui fer-se gran li ha servit per allargar la traça dels bons records però que per molts trasllats una part d'ell s'ha quedat en aquell petit taller d'Aixovall

I és que l'artista, explica, volia acabar els seus dies allà. "Li va costar molt traslladar-s'hi. Era un lloc on volia estar per sempre". 

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Sergi Linares

Comparteix: