ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els lectors de matrícules de la Farga de Moles permeten detectar més infraccions

www.andorradifusio.ad

El nou sistema de lectors de matrícula de la duana espanyola ha permès que l'agència tributària detecti més infraccions. Des que es va instal·lar ara fa uns mesos,  banda dels controls aleatoris, també es comproven vehicles que figuren a la seva base de dades com a sospitosos.

Si un vehicle que passa per la duana figura a la base de dades de l'Agència Tributària com a possible risc, el semàfor es posa vermell. És llavors quan els tècnics indiquen a la Guàrdia Civil que se l'ha de comprovar més exhaustivament. Els lectors de matrícules funcionen des de fa dos mesos i la seva efectivitat ja s'ha fet evident.

L'eina es va instal·lar per fer front, sobretot, als fraus i al contraban. Les càmeres funcionen tant en sentit Andorra com Espanya i permeten afinar més a l'hora de registrar vehicles que entren i surten del país.

La implementació del nou sistema va costar prop de 400.000 euros, i abans d'instal·lar-se a la frontera de la Farga de Moles ja s'havia provat en altres punts fronterers com Gibraltar o Algesires.

Informa: Judit Pedrós
Imatges: Jordi Seabra

Comparteix: