ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'empresa Eden Spring retira 6.158 ampolles de Font d’Arinsal a Barcelona i Tarragona

www.andorradifusio.ad

La delegació espanyola de l'embotelladora europea Eden Springs ha retirat més de 6.000 ampolles d'aigua provinent de la Font d'Arinsal. La raó, les queixes sorgides a nombroses empreses catalanes d'afectacions per gastroenteritis. La distribuïdora ha emès un comunicat informant que s'està estudiant el risc que, de moment, es desconeix si prové de l'aigua o l'envàs. La Generalitat xifra en almenys 330 les persones afectades a Catalunya.

Una intoxicació d´aigua provinent de la Font d´Arinsal ha afectat unes empreses de Barcelona i Tarragona. De moment, es desconeix el nombre d´intoxicats a Catalunya i si n´hi ha hagut al Principat.

En un comunicat, Eden Springs ha explicat que tot i que la producció havia superat tots els controls sanitaris que marca la normativa, s´han pres les mesures per evitar "un possible risc relatiu a la qualitat dels sis lots". A més, l´empresa està higienitzant les fonts d´oficina (un dels seus principals negocis) per evitar que s´escampi l´agent que està generant la gastroenteritis.

Des del Govern han confirmat que el departament de Salut de Catalunya els ha contactat, i que el ministeri ja ha enviat uns tècnics per tal d´inspeccionar d´on pot provenir el problema. Per prevenció, s´ha aturat la línia de la producció afectada, la de les ampolles grosses, i no es tornarà a posar en funcionament fins que no s´hagi resolt la situació. La resta segueix treballant amb normalitat.

Fonts governamentals també han assegurat que aquest incident no tindria res a veure amb els passats brots de gastroenteritis que s´han patit al país i que el brollador passa perioòdicament anàlisis, pel que confien que la font no està contaminada. De moment no hi ha constància de cap client andorrà afectat, i els lots identificats a Catalunya ja han estat apartats. Els responsables de Font d´Arinsal encara no han fet cap comunicació pública.

Troba el comunicat de l'empresa fent clic aquí

Comparteix:

35.173.234.169