ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'excap de Govern Marc Forné contradiu les afirmacions de Matas Zapata

www.andorradifusio.ad

La tolerància amb l´evasió fiscal és una qüestió que afecta Espanya, no pas a Andorra. Ho ha defensat l´excap de Govern, Marc Forné, després de la compareixença al Parlament de Catalunya de l´extinent de la guàrdia civil José Matas Zapata pel 'cas Pujol'. Forné ha negat cap acord informal entre els dos estats per permetre l´evasió de diner negre i ha destacat la lluita d'Andorra contra el blanqueig de diners de procedència criminal.

L´excap de Govern Marc Forné ha negat cap acord tàcit entre Andorra i Espanya per tolerar l´evasió fiscal. Ha contradit així a les declaracions de l´extinent de la guàrdia civil destinat a Andorra durant 20 anys, José Matas Zapata, que ahir va comparèixer al Parlament de Catalunya pel 'cas Pujol'. Matas va parlar d'una trobada amb Forné a Madrid per tractar aquest tema. 

Forné ha afirmat que l'evasió fiscal és una qüestió només d'Espanya i ha negat conèixer algunes pràctiques com aquesta relatades per Matas. L'excap de Govern ha destacat el compromís d'Andorra amb la lluita contra el blanqueig de diners des dels anys 90 i ha afegit que durant anys va intentar fer entendre a Espanya les dimensions d'Andorra.

Per la seva banda, la CUP ha insistit en la compareixença de persones relacionades amb Andorra a la comissió d'investigació del Parlament català. Concretament ha demanat una ampliació per cridar quatre directius de les filials d´Andbank i BPA a Espanya.

Informa: Ana Alamán    Imatge: Marta Paixà

Comparteix: