ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'excomissari Marcelino Martín afirma que Joan Pau Miquel li va donar dades bancàries dels Pujol

www.andorradifusio.ad

L´exconseller delegat de BPA Joan Pau Miquel va entregar dades a la policia espanyola sobre els comptes que la família Pujol tenia a Andorra. Així ho ha explicat al Parlament de Catalunya l´excap d´Afers Interns de la policia espanyola Marcelino Martín. L´expolicia ha dit que mai ha estat a Andorra, que va conèixer Higini Cierco en un casament i que la seva dona va demanar-li ajuda un cop ja s´havia intervingut BPA.

L´excomissari Marcelino Martín, un dels policies espanyols que suposadament va coaccionar Higini Cierco perquè entregués informació sobre la família Pujol, ha explicat la seva versió dels fets al Parlament de Catalunya. Ho ha fet en el marc de la comissió que investiga l´anomenada operació Catalunya contra l´independentisme. Martín ha assegurat que mai ha estat a Andorra i que va conèixer Cierco en un casament.

Sí que ha reconegut una trobada amb Joan Pau Miquel, el juny de 2014 en un hotel de Madrid. Segons ha dit, en la trobada l´exconseller delegat de BPA li va entregar un full amb informació de Jordi Pujol, la seva dona i una filla. L'excap d'Afers Interns de la policia espanyola ha detallat com "venia el nom, un número de compte i una quantitat. No era una captura de pantalla, no". I ha afegit "em diu: això és el que hi ha a BPA, però aquest compte no és de BPA. Aquest compte procedeix d'Andbank".

Martín també ha dit que Miquel li va parlar d'un expedient que el Banc d'Espanya havia obert a Banco Madrid. "Jo vaig entendre que m'estava dient que 'com que jo t'he donat això, ajuda'm amb allò altre'. És el que vaig creure entendre... 'No puc fer més, ja veuré, ja veuré'... I llavors em van entrar presses per acabar", ha relatat.

L'excomissari també ha explicat que un cop ja s´havia intervingut BPA, la dona d´Higini Cierco va contactar-lo perquè ajudés a salvar el banc. Martín és un dels policies contra els quals s´han querellat els germans Cierco, Miquel, la família Pujol i l´Institut Drets, per coaccions i amenaces.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatges: Parlament de Catalunya

Comparteix:

3.236.231.14