ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'hospital prohibeix temporalment les visites i ajorna les cirurgies

www.andorradifusio.ad

La pressió sobre el sistema sanitari segueix creixent des de passat festes. Als brots detectats als centres de Salita, Sant Vicenç d'Enclar i l'Albó, se'ls hi ha de sumar els casos detectats aquest cap de setmana a l'Hospital de Meritxell. Casos que han fet saltar les alarmes del SAAS, que ha decidit activar els protocols de seguretat i prohibir totes les visites al centre hospitalari fins que la situació no estigui controlada. També ha decidit suspendre tota activitat quirúrgica no essencial, almenys, una setmana.

A hores d'ara, el centre suma dos brots concentrats entre els pacients de la segona i la tercera planta. D'aquests, només s'han detectat quatre persones infectades, però el centre està cribrant la resta de pacients i personal sanitari que resideix i treballa a les plantes afectades per descartar nous positius.

A tot això se li ha de sumar cinc nous ingressos en les darreres 24 hores, 2 dels quals a la Unitat de Cures Intensives, que fa que la situació a l'hospital sigui cada cop més complicada. A hores d'ara hi ha 27 persones ingressades a l'hospital, 9 a l'UCI i 6 amb ventilació mecànica.

Andorra supera la barrera dels 9.000 contagis

Pel que fa a l'actualització sanitària, Salut ha registrat 45 casos nous en les darreres 24 hores, el que fa que la xifra de casos totals se situï en 9.083, 8.226 dels quals corresponents a la segona onada. Els casos actius se situen a hores d'ara en 838. Des de la darrera actualització no s'ha hagut de lamentar cap defunció vinculada al coronavirus després que aquest dissabte la xifra pugés fins a les 91 víctimes.

A la planta Covid del Cedre hi ha 20 pacients ingressats, dels quals 7 procedeixen de Salita, 11 de Sant Vicenç d'Enclar, un de la residència l'Albó i un d'Urgències de l'hospital. Pel que fa a la població escolar, 30 aules estan sota vigilància activa, 4 de manera total i 26 parcial, i 20 en vigilància passiva.

Informa: Òscar Serrano - Neus Toro
 

 

Comparteix:

3.215.77.193