ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: xerrada de l'humorista gràfic Jordi Planellas "Els límits de l'humor i la llibertat d'expressió amb ovelles"

Obrir en una altra finestra

Liberals apunta la regeneració del partit com una de les claus per a l'entesa amb el PS

www.andorradifusio.ad

La regeneració de Liberals d'Andorra i del Partit Socialdemòcrata ha facilitat que els partits puguin confluir ideològicament en més punts. Així ho ha assegurat el secretari de relacions internacionals dels liberals a l'"Ara i Aquí". Valentí Martí ha centrat l'acord entre les dues formacions a buscar una resposta al neguit social existent.

Regenerar la política posant al centre de l´acció una resposta al neguit de la ciutadania i deixar en un segon pla les línies ideològiques. Aquesta ha estat l´estratègia de Liberals d´Andorra per certificar un acord amb el Partit Socialdemòcrata.

L´executiva del partit és conscient que ha viscut una regeneració, amb perfils més joves. Pensaments que abans estaven molt allunyats del discurs socialdemòcrata avui es comparteixen més. Valentí Martí insisteix en l'evolució del partit respecte 20 anys enrere i afirma que "avui dia hi ha molts pensaments similars". "En molts moments mentre discutíem les línies programàtiques amb el PS pensava que podia estar a l'altre costat de la cadira perfectament", ha declarat.

Ha assegurat que liberals i socialdemòcrates no han acordat encara quina serà l´estratègia l´endemà de les eleccions. Així, no s´ha posat sobre la taula qui aspirarà a cap de Govern en funció dels resultats. Sí que han decidit que el focus del pacte es posa en la participació ciutadana i ha recordat que "des del referèndum de la Constitució l'any 93 no se n'ha celebrat cap més". "No és el què sinó el com", ha conclós.

El pacte vol trencar un escenari buit de noves pospostes. Martí ha reconegut que aquest acord no hauria existit en un context de progrés econòmic, social i polític.

Informa: Marc Guadilla
Imatge: Cristina Jubete

Comparteix: