ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els Liberals confirmen que renuncien al referèndum per l'avortament en nom de l'estabilitat

www.andorradifusio.ad

En la roda de premsa conjunta per exposar els detalls del pacte de coalició, els responsables del govern tripartit també han parlat de l'avortament.

Jordi Gallardo, president del grup parlamentari liberal, ha assegurat que la proposta de fer un referèndum sobre la despenalització de l'avortament ha quedat apartada per arribar a un acord de govern.

Xavier Espot ha afegit que "se sol·licitaran els informes jurídics necessaris d'experts en la matèria per comprovar el perfecte encaix constitucional i definir fins a quin punt es pot portar a terme" l'aposta demòcrata de crear un servei d'atenció integral a la dona que, entre altres coses, assessoraria les dones que vulguin avortar a l'exterior.

Jordi Gallardo també ha afirmat que els liberals volen revisar la llei de la funció pública, un text legal que van criticar contundentment a l'oposició i pretenen millorar la relació amb els empleats públics.

Els liberals ocuparan el ministeri que s'encarrega d'aquest àmbit i subscriuen les actuacions futures a dos aspectes: "el desplegament reglamentari, que ha de posar en evidència els aspectes principals que no donen la resposta necessària que es buscava, i la sentència i criteri del Tribunal Constitucional".

El nou executiu, a més, no descarta impulsar la creació d'un aeroport nacional.

Roda de premsa completa de Xavier Espot, Jordi Gallardo i Carles Naudi d'Areny Plandolit:

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Ginestà/Anna Romagosa

Comparteix:

34.238.190.122