ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Limitar l'aforament o demanar el passaport Covid als espais tancats, el principal dubte ara per a les estacions d'esquí

www.andorradifusio.ad

Les mesures de control als camps de neu per a aquest hivern seran poc restrictives i seguiran l'evolució de la pandèmia de la Covid-19. S'han d'acabar d'afinar, però el president de Ski Andorra té clar que no caldrà mascareta als remuntadors, només als telecabines. El que cal definir és si es limitarà l'aforament o si es demanarà el passaport Covid-19 en espais tancats per no haver-lo de limitar. Les estacions dels Alps seran la referència. El que sí que es té clar es que els treballadors hauran d'estar vacunats o fer tests regularment. 

L'evolució positiva de la pandèmia permet als camps de neu i al Govern preveure unes mesures de protecció a la baixa de cara a la temporada d'hivern. No estarà del tot normalitzada i la mascareta s'haurà de fer servir als telecabines.

Mascareta i passaport Covid en espais tancats són qüestions que s'ha d'acabar de decidir. I per fer-ho els diferents actors es donen una mica més de marge i esperen a veure què decidiran les estacions europees.

Demanar el passaport Covid implica buscar una cobertura legislativa que empari les estacions. Una altra mesura és el control de l'aforament.  Segons el president de Ski Andorra, Francesc Camp,  s'està estudiant amb el Govern "per evitar qualsevol problema jurídic" . "La part positiva dels controls més estrictes és que pots permetre més aforament,  i com més ocupats estiguin els espais tancats, sobretot els restaurants, millor serà per as ingressos de les estacions", ha afegit.

El que és clar és el que es demanarà als treballadors: la pauta completa de vacunació o fer-se proves regularment per descartar contagis, i això tant als nacionals com als temporers forans. Una manera de donar també més garanties als clients.

I ningú no vol pensar en un Pla B en cas que la situació empitjori, un pla que ja està del tot definit amb l'experiència viscuda l'hivern passat, quan la facturació de les estacions va ser un 90% inferior a la dels altres anys. 

Informa: Anna Pifarré 

Imatges: Kevin Ribeiro 

Comparteix: