ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La llei de l'habitatge preveu la creació d'un registre de contractes de lloguer

www.andorradifusio.ad

La llei de l'Institut de l'Habitatge entrarà a tràmit parlamentari aquest mes. La llei preveu un registre de lloguer que ha de donar una primera imatge per treballar polítiques més precises. Aquest dijous a la Taula de l'habitatge s'ha parlat de mesures que podrien incrementar l'oferta del lloguer amb incentius per transformar allotjaments turístics i afavorir l'actualització d'edificis vells.

Després de sis mesos aquest dijous s'ha tornat a reunir la Taula de l'habitatge, una reunió on s'ha avançat en la llei de l'Institut de l'Habitatge. El ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, ha anunciat que el text conté la creació d'un registre de lloguers d'on ha de sortir el primer dibuix del mercat.

"Sabrem quin és el preu de lloguer a cada barri i podrem elaborar un marc de referència que ens permetrà fer polítiques més precises", ha assenyalat.

La propera taula s'ha programat d'aquí a un mes on es presentaran noves dades que de mica en mica han d'ajudar a crear polítiques més ajustades a la realitat.

La llei de l'arrendament que es vol entrar a tràmit a mitjan octubre i aprovar l'any vinent és proteccionista amb el llogater però també vol incloure fórmules com per exemple la rehabilitació d'edificis que no compleixen els requisits d'habitabilitat.

Segons ha explicat el portaveu dels comuns, Francesc Camp, aquesta proposta ja s'ha posat sobre la taula en altres ocasions i ha indicat que "la nova llei permetrà continuar amb aquestes possibilitats", el que creu que pot facilitar l'oferta d'habitatge.

Des de Canillo es llança una proposta que podrien seguir altres comuns per traspassar allotjaments turístics al mercat de lloguer.

Altres temes que s'han posat sobre la taula són la reducció de cessió de sòl en un projecte urbanístic. Als comuns els han demanat que les consideracions que vulguin aportar es facin en un únic document que Francesc Camp com a portaveu ha dit que elaboraran en la reunió de cònsols el dia 15.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Pere Besolí

 

Comparteix: