ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La llista de països segurs de la UE condiciona els mercats turístics que poden arribar a Andorra

www.andorradifusio.ad

La llista de la Unió Europea dels Estats considerats segurs amb els quals reobrirà les fronteres a partir de dimecres condiciona l'arribada de turistes a Andorra. De moment, s'han exclòs de la llista països com els Estats Units, Rússia i el Brasil.

La llista aprovada ahir per la Unió Europea exclou països com els Estats Units, Rússia i el Brasil.

Sí que a partir de dimecres la Unió Europea reobrirà les fronteres a l'entrada de viatgers provinents d'Algèria, Austràlia, el Canadà, Corea del Sud, Geòrgia, el Japó, Montenegro, el Marroc, Nova Zelanda, Ruanda, Sèrbia, Tailàndia, Tunísia, l'Uruguai i la Xina.

En el cas de la Xina, però, l'aixecament del veto dependrà de si la mesura és recíproca.

Aquesta llista es revisarà cada quinze dies per afegir-hi els Estats que es considerin segurs. De la mateixa manera, també es podrà restringir si en algun dels que hi figuren empitjora la situació de contagis.

El criteri és que els nous casos de coronavirus siguin semblants o inferiors a la mitjana de la Unió Europa, que se situa en menys de 20 nous casos per cada 100.000 habitants en dues setmanes.

Tot i no formar part de la Unió Europea, Andorra està molt pendent d'aquesta llista perquè com que l'entrada de visitants s'ha de fer forçosament per Espanya o França està lligat de peus i mans a les decisions que adoptin les autoritats comunitàries i els Estats membres.

Pren així més sentit la reivindicació d'una doble terminal a l'aeroport de la Seu que reiterava fa uns dies la CEA, atès que això donaria a Andorra poder de decisió en casos com aquest sobre quins turistes poden arribar.

Informa: Gerard Gort
Imatge: Arxiu

Comparteix:

18.207.250.80