ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els llogaters se'n van a la Seu pel metre quadrat a meitat de preu

www.andorradifusio.ad

Cada cop hi ha més andorrans i treballadors del país que se'n van a viure a la Seu d´Urgell. El preu del metre quadrat del lloguer és pràcticament de la meitat. L'AGIA assegura que encara es poden trobar preus competitius fora de les parròquies centrals.

L´elevat preu dels pisos de lloguer ha provocat que el darrer any hagi augmentat el nombre d´andorrans que hagin decidit instal·lar-se a viure a la Seu d´Urgell, on poden trobar pisos de dues o tres habitacions per un preu mitjà de 450 euros.

Viure a la Seu d´Urgell i treballar a Andorra és per a molts avui en dia l´opció més viable, una situació que s´ha repetit generació rere generació, però que els darrers mesos s´ha incrementat ostensiblement. Segons el gerent de la Immobiliària Estanyol, Eric Obiols, ja es nota el trasllat de residents d'Andorra i no només pel preu, sinó també per l'oferta. El diferencial de preu de lloguer entre el metre quadrat de la Seu d´Urgell, que se situa al voltant dels 5 euros, i el d´Andorra és de gairebé el doble.

Persones soles o parelles amb un sol fill, són el perfil més comú que decideix traslladar-se a viure a la Seu d´Urgell. Els habitatges més reclamats, pisos d´entre 70 i 90 metres quadrats amb dues o tres habitacions per un preu entre 400 i 500 euros. Una situació que els agents immobiliaris de la capital alturgellenca consideren que no es mantindrà massa temps. Preveuen que l´alta demanda i la poca oferta que queda encarirà el preu dels lloguers un 20% l´any vinent.

Amb tot des de l´AGIA es considera que no és un fet inusual que hi hagi residents que prefereixin instal·lar-se a viure a la Seu d´Urgell en loc d´Andorra. "A mesura que hi ha una diferència de preu que es va fent més gran, hi ha gent que hi té més interés", reconeix el president, Jordi Galobardas. "També hi ha gent que té una certa inclinació, resident espanyol que segurament es troba bé dins d'Espanya", afegeix. Galobardas considera que tot i que cada cop és menor, encara es continuen trobant pisos de lloguer a preus assequibles lluny de les parròquies centrals. El representant de les immobiliàries ha assegurat que a Encamp, Canillo o Sant Julià tenen en cartera pisos de 450, 500 o 550 euros.

Segons l´AGIA, la problemàtica d´habitatge es deu a la dificultat per poder construir obra nova. Tot i això s´està elaborant un estudi, que veurà la llum en els mesos vinents, que analitzarà el preu mitjà dels habitatges de lloguer i el cost del metre quadrat.

Informa: Hèctor Romance
Imatges: Cristina Jubete/ Kevin Ribeiro/ Pere Besolí

Comparteix: