Llum verd al registre d'entitats religioses

www.andorradifusio.ad

Crear i regular un registre per atorgar personalitat jurídica a les entitats religioses que s’hi inscriguin. Amb aquest objectiu, el Govern ha aprovat el Projecte de llei qualificada del registre d’entitats religioses. Això sí, vist l'auge de les sectes a Europa, Andorra es vol blindar i dificultar al màxim la implantació d'aquestes al país. 

La finalitat és donar resposta a una demanda històrica i, alhora, complir el consens internacional per garantir el dret a la llibertat religiosa. Per elaborar aquest projecte s’han mantingut reunions amb el Grup de diàleg interreligiós.

Per inscriure-s'hi com a entitat es necessiten cinc persones físiques que tinguin en comú les mateixes creences religioses i de culte. Aportar un nom, una adreça de la seu central i la d’Andorra, dels llocs de culte al Principat i una adreça per a les comunicacions. La inscripció serà gratuïta. 

El projecte de llei es blinda contra les sectes. I és que no s'acceptaran entitats centrades en l’estudi i l’experimentació dels fenòmens psíquics i parapsicològics i les que utilitzin mitjans de captació que menyscabin la dignitat humana. Per això, es podrà requerir la col·laboració de la policia, així com els informes d’experts que siguin necessaris.

Per altra banda, la ministra ha recordat que el cementiri multiconfessional, per al qual s'ha trobat un terreny a la Plana, a Escaldes-Engordany, pot ser realitat aquesta legislatura. Ara per ara, els tècnics treballen en un informe hidrogeològic

Informa: Caterina Vidal

Imatges: Pere Besolí 

Comparteix:

S'allarguen els permisos de sojorn fins que acabi la guerra d'Ucraïna Caldea tanca un any de rècord amb 1,8 milions de benefici