ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'OCDE publica l'acord estàndard per a l'intercanvi automàtic d'informació fiscal

www.andorradifusio.ad

L´OCDE ha fet pública la versió de l´acord estàndard complet per l´intercanvi automàtic d´informació fiscal. Inclou tant demandes de comptes corrents d´entitats com d´individus. Més de 60 països, entre els quals hi ha Andorra, s´han compromès a acceptar aquest acord que hauria de començar a aplicar-se en tres anys.

L´Organització per a la Cooperació i Desenvolupament Econòmic (OCDE) presentarà a Austràlia el 20 de setembre el document estàndard per a l´intercanvi automàtic d´informació financera entre estats en matèria fiscal, que 65 estats han assegurat que acceptaran i que hauria d'aplicar-se a partir del 2017.

El document preveu l'intercanvi automàtic i anual d'informació financera entre governs i cobreix comptes mantinguts per individus i entitats. Es farà públic en una reunió dels 20 països més rics del món, el G20, i a l´octubre es preveu que es faci una cerimònia oficial d´acceptació a Berlín.

L´OCDE ha destacat que abans que sigui operatiu ja es detecta una tendència a una transparència i intercanvi més grans d´informació fiscal, que té un efecte important en els contribuents.

L´organisme calcula que des del 2009 més de mig milió de contribuents a tot el món han declarat voluntàriament riquesa amagada a les autoritats fiscals dels seus països per valor de prop de 40.000 milions d´euros.

Informa: Pere Moliné     Locució: Xavier Albert

Comparteix: