Majoral creu que l'assegurança contractada al Centre de Congressos podrà cobrir tots els desperfectes

www.andorradifusio.ad

Continuen les tasques de neteja i desbrossament al Centre Cultural i de Congressos de Sant Julià de Lòria després del greu incendi que va patir la setmana passada. El cònsol major de la parròquia ha confirmat que l'empresa asseguradora farà una cobertura de 33 milions d'euros, xifra que es considera suficient per reparar els desperfectes. 

Pel que fa a l'origen del foc, el cònsol major de la parròquia ha confirmat que "encara no tenim la certesa de què va ser el que va generar aquest incendi", tot i que es manté la hipòtesi d'un problema elèctric a darrere de la recepció del centre. Precisament ha comentat que aquest dimarts visitarà la zona un pèrit forense que ha d'esclarir més detalls sobre la qüestió.

Quant als desperfectes, des del Comú no ho tenen quantificat econòmicament, però Majoral ha recalcat que es tracta de "danys importants". Tot i això, es mostren tranquils perquè "el Comú tenia ben assegurat l'edifici i parlem d'una pòlissa de 30 milions d'euros per cobrir l'edifici i 3 milions pel contingut" que, per exemple, inclouria el mobiliari afectat. En aquest sentit, Majoral ha afegit que amb aquesta base "crec que es podrà donar cobertura als danys causats". 

Nous destins per a les activitats del Centre de Congressos Lauredià

El Comú ja ha anunciat els nous destins d'alguns dels serveis que s'hi desenvolupaven. Per exemple, la biblioteca, que va quedar molt afectada per l'aigua del sistema d'extinció i l'actuació dels bombers, es trasllada al Museu Fàbrica Reig. Les activitats extraescolars com l'Esbart, l'Escola d'art, Líquid Dansa, els balls i l'Escola de Música Moderna es reubiquen a l'escola francesa.

Els assajos dels Pastorets, una de les representacions més importants de la parròquia i per la qual s'està buscant ubicació, passen a la Llar de Lòria, on també es faran els tallers tèxtils. Les classes de català es mouen a la Universitat d'Andorra, la Coral Rocafort i els concerts de petits format a l'església parroquial i les rodes de premsa i els actes de fins a 100 persones es faran a la segona planta de la Sala Sergi Mas de la Casa Comuna.

Informa: Laura Cugat-Maria Lucena
Imatges: Eric Escabias

Comparteix: