ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Majoral creu que el vial ha de ser prioritari i que l'abocador de la Rabassa no soluciona el problema

www.andorradifusio.ad

Majoral considera que el vial hauria d'esponjar el trànsit a la parròquia, i per això ha de ser un dels grans projectes de país. Sobre la problemàtica dels abocadors, creu que utilitzar el de la Rabassa com a pas previ abans de portar les terres al del Maià és una solució temporal, però que no arregla la qüestió. 

El vial de Sant Julià de Lòria ha de ser una de les grans prioritats de país. Ho té clar el cònsol de la parròquia laurediana, que creu que els embussos en una de les dues entrades a Andorra no donen una bona imatge. Creu que, posant-ho en una balança, hauria de passar per davant d'edificis com el multifuncional, tot i que reconeix que obres com aquesta llueixen més. 

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, així ho ha explicat. "El multifuncional és més vendible que no pas una infraestructura com el vial, perquè quan la facis no se'n recordarà ningú, que la vas fer tu".

Quant a la problemàtica dels abocadors, estan oberts que el de la Rabassa faci de pont els mesos d'hivern abans d'enviar les terres al del Maià, a Encamp, però opina que d'aquesta manera no es dona una solució. Segons Majoral, passaria per tenir aquests espais a totes les parròquies. Ho fonamenta en un estudi del 2007 que va encarregar el Govern sobre possibles ubicacions. "El que sí que tinc clar és que en aquell plànol, d'abocadors n'hi havia a tot arreu (a totes les parròquies)."

Amb tot, pensa que aquest document pot ser un bon punt de partida. "Canillo, la Massana o Ordino no sé si no tenen un espai, més gran o més petit, però per tenir un abocador ni que sigui per a les seves pròpies terres."

De fet, ja serà costós portar les terres fins a l'abocador de la Rabassa, perquè la carretera que hi puja té limitat el trànsit de camions a vint vehicles al dia. 

Informa: Ariadna Guiu Vila
Imatges: Fernando Montero
Locució: Òscar Serrano

Comparteix: