ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La majoria de les persones que denuncien abusos en l'habitatge hi gasten més del 30% dels ingressos

www.andorradifusio.ad

La majoria de queixes per l'habitatge al raonador del ciutadà són de persones que hi destinen més d'un terç dels seus ingressos. Una problemàtica, la de l'habitatge, que torna a ser el més destacat de l'informe del raonador del 2020.

L'habitatge és la qüestió principal entre els prop de 400 expedients oberts pel raonador del ciutadà el 2020. Una dada destaca de les 126 reclamacions sobre aquesta  qüestió: el 67% gasten més del 30% dels ingressos familiars en l'habitatge.

Un trenta per cent que és l'estàndard recomanat perquè les economies personals no tinguin problemes seriosos. En un dels casos que ha arribat al raonador suposava el 90% de les rendes familiars.

Els motius de consulta a la institució són majoritàriament la rescissió unilateral del contracte, l'augment del preu i la dificultat per calcular els consums que s'han fet. La majoria dels demandants són persones entre 31 i 45 anys i, per tant, actives en el mercat laboral.

El raonador conclou que la problemàtica per poder accedir a un habitatge de lloguer continua sent un dels principals neguits dels qui el consulten. Insisteix en la necessitat que es mantinguin mesures com la congelació dels lloguers fins que les mesures impulsades per la Taula d'Habitatge siguin efectives.

L'informe presentat al Consell General  també ressalta que la repatriació dels temporers argentins que es van quedar a Andorra al principi de la pandèmia va ser un moment molt conflictiu tot i que finalment es va poder arribar a un acord satisfactori.

Informa: Pere Moliné
Locució: David Domingo

Comparteix: