ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La majoria i el PS presenten un text per millorar el dret a vot de les persones amb discapacitat

www.andorradifusio.ad

Els grups parlamentaris de la majoria i el socialdemòcrata han presentat una nova llei de modificació del règim electoral i del referèndum per garantir el vot a les persones amb diversitat funcional. La proposició de llei de reforma que incloïa millores per al col·lectiu no va aconseguir la majoria qualificada que necessitava en la sessió de Consell General aquest dijous.

La proposició de llei qualificada del règim electoral i el referèndum no va obtenir la majoria de consellers generals de la llista nacional i la territorial que necessitava per prosperar. Ho va propiciar el canvi de sentit del vot de Terceravia que es queixava que no se'ls havia tingut en compte.

El PS havia impulsat el nou text que havia quedat rebaixat en moltes qüestions importants. Però sí que conservava millores per garantir el vot a les persones amb discapacitat.

Aquest divendres al matí, Demòcrates, Liberals, Ciutadans Compromesos i el grup socialdemòcrata han presentat una nova proposició de llei que inclou totes aquestes modificacions i es comprometen a no alterar el contingut durant la tramitació del text legal.

Entre altres coses es facilita que el material de vot sigui accessible: en braille, lletra ampliada, lectura fàcil, suport sonor o electrònic o llengua de signes. També es disposa que els comuns i el Govern hauran de facilitar el desplaçament de les persones amb problemes de mobilitat fins als col·legis electorals.

Les persones amb discapacitat podran sol·licitar que algú de la seva elecció els presti assistència per votar i, fins i tot, podran delegar el sufragi. Finalment, la proposició incorpora millores per fer més fàcil la participació ciutadana en el procés electoral com, per primer cop, el vot per delegació.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

3.238.99.243