ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La manca d'estoc i la capacitat de distribució, nous problemes a les duanes

www.andorradifusio.ad

Les dificultats administratives i burocràtiques de la setmana passada que afectaven l'arribada de material sanitari provinent d'Espanya i França s'han resolt. A hores d'ara, el problema està en la falta d'estoc i la capacitat de distribució. Des del departament de Tributs i Fronteres insisteixen que l'abastament de productes de primera necessitat està garantit.

Continua arribant el suport logístic de material sanitari provinent dels Estats veïns. D'aquesta manera, des del departament de Tributs i Fronteres neguen cap bloqueig fronterer.

Tot i això admeten que les dificultats viscudes la setmana passada van ser causades pel contingut d'un reglament de la Unió Europea que sotmetia els equipaments de protecció personal a la necessitat de tenir una llicència d'exportació.

El director general de Tributs i Fronteres, Albert Hinojosa, explica que "durant una setmana es va estar en negociacions i finalment la comissió va modificar aquest reglament excloent d'aquesta mesura a Andorra i la resta de països de l'espai econòmic europeu".

En aquest sentit, Hinojosa assenyala que s'ha pogut reprendre l'activitat amb normalitat i que a hores d'ara "no hi ha cap tipus de limitació ni bloqueig en l'arribada de mercaderia".

Els problemes burocràtics del control a les fronteres s'han solucionat, tot i que ara mateix la dificultat recau en la manca d'estoc i la capacitat de distribució.

Als dos accessos es continua oferint un servei mínim, però garantint l'atenció de totes les necessitats.

Pel que fa a l'abastament de productes de primera necessitat (aliments, higiene, carburants, etc.), continua arribant amb el mateix volum que l'habitual, fins i tot, en més quantitat.

Pel que fa a la resta de mercaderies, en canvi, Hinojosa indica que "hi ha una caiguda important del nivell d'importacions".

El personal duaner també ha extremat les mesures de seguretat, tot i que l'escassetat de mascaretes també els afecta.

Estan a l'espera de l'arribada d'una nova remesa de material. Pel que fa a guants i gel desinfectant, se'n disposa d'una quantitat suficient.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Txema Galilea

 

Comparteix:

18.204.42.98