La manca de neu a l'inici de l'hivern eleva en un 17% el consum d'electricitat a les estacions

www.andorradifusio.ad

El consum energètic dels clients de FEDA va disminuir un 2,8% el desembre en comparació amb l'any anterior. Lluny encara del 15% d'estalvi que reclama el Govern. A més, sectors com l'industrial i les estacions d'esquí van augmentar considerablement el consum. Les pistes, un 17,2%.

La rebaixa del consum energètic dels clients de FEDA el desembre va ser d'un 2,8%, lluny de l'estalvi que reclama el Govern del 15%. Es van consumir 39.061 megawatts hora per 40.173 del 2021. Ara bé, hi ha sectors que van augmentar considerablement el consum com l'industrial, amb un increment del 22,4%, i el de les estacions d'esquí, amb 17,2%, fruit de la generació de neu de cultiu per compensar les poques precipitacions.

Per contra, ha baixat la despesa energètica de les administracions, amb un 13,7%, i de l'enllumenat públic, amb un 23,3%. També destaca la retallada del sector de la construcció i annexes, amb -43,3%.

Durant el 2022, el consum acumulat va ser de 369,031 megawatts hora, xifra que va suposar un increment del 4,5% respecte l'any anterior. Els increments més destacats van ser de les estacions d'esquí, amb un 40%, hoteleria i restauració, i indústries, si bé s'ha de tenir en compte que el primer trimestre del 2021 va estar marcat encara per la restriccions en l'activitat per la pandèmia. En la comparació anual destaca l'estalvi en enllumenat públic, que arriba al 8,7%, i usos domèstics, amb un 3%. 

Informa: Sergi Cano
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix:

El Consell General votarà aquest dilluns lleis importants com la de l'advocacia i la dels autònoms The Grefg anuncia que els premis ESLAND 2024 seran a Andorra