ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Mandicó preveu tancar el mandat al desembre amb l'endeutament gairebé a zero

www.andorradifusio.ad

El comú de Canillo preveu tancar el mandat comunal desembre amb un endeutament proper a zero. Ho ha avançat el cònsol major a Ràdio Nacional, que ha explicat que s'ha aconseguit posant ordre a una sèrie de tributs. També s'ha mostrat molt crític amb els propietaris d'apartaments turístics il·legals, que diu seguiran perseguint. A l'"Ara i Aquí" també ha parlat dels resultats electorals, dels possibles pactes i de l'acord amb SAETDE, que ha permès salvar Grandvalira.

L'endeutament del comú de Canillo el desembre del 2018 era de 2,8 milions d'euros i aquest desembre podria haver desaparegut totalment.

Josep Mandicó remarca que s'ha fet feina sanejant les arques comunals, però sense deixar de banda inversions necessàries a la parròquia, com treballs d'embelliment o inversions que han estat molt valorades com el Roc del Quer.

Sobretot s'ha posat ordre en taxes i tributs. Diu que "hi havia un desgavell de tributs que la gent no pagava, molts perquè ni tan sols se'ls reclamava". "Un milió d'euros potser no és gran cosa però en 8 anys són 8 milions i això són molts diners".

Lluita contra els allotjaments turístics il·legals

Els apartaments turístics il·legals han estat un dels cavalls de batalla del seu mandat. Ha explicat que un dels més sonats era el d'un home que llogava la seva caravana situada en un aparcament.

Confia que la temporada vinent aquesta situació es modifiqui i creu que la situació del mercat de l'habitatge i el de lloguer ha de ser una lluita conjunta entre comuns i Govern. "La guerra l'hem de fer contra els il·legals, no contra els legals", manifesta argumentant que "tothom té dret a guanyar-se la vida". Alerta que "no abaixarem els braços i si hi ha apartaments il·legals els trobarem i els sancionarem, segur".

L'acord amb SAETDE per salvar Grandvalira

També ha parlat de l'acord per mantenir la marca Grandvalira i ha reconegut que ENSISA hi havia perdut plomes conscientment per salvar una marca gairebé de país.

De les eleccions ha valorat els resultat obtinguts i diu que el pacte entre les diferents forces polítiques sorgides de les eleccions pot ser fàcil si tots treballen en pro del país deixant de banda els rèdits polítics.

Entrevista completa al cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, a l'Ara i Aquí:

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Jaume Sastre

Comparteix: