ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Es manté la circulació entre Andorra i França sense PCR o TMA negativa per a desplaçaments de menys de 24 hores en un radi de 30 km

www.andorradifusio.ad

La circulació entre Andorra i França sense PCR o TMA negativa està permesa només per a desplaçaments d'una durada inferior a 24 hores dins el radi de 30 quilòmetres a partir de la frontera.

Així ho indica el Govern en un comunicat per resoldre els dubtes sorgits arran del confinament de França. La frontera, per tant, està oberta i la mobilitat està permesa amb els països de l'espai europeu, però fortament desaconsellada per evitar més casos de coronavirus.

En cas de viatjar més enllà d'un radi de 30 quilòmetres a partir de la frontera en un desplaçament d'una durada superior a 24 hores sí que és obligatori presentar una prova PCR oTMA negativa realitzada un màxim de 72 hores abans, així com el certificat que demana el govern francès.

L'executiu remarca que un cop al lloc de destí, s'han de respectar les mesures vigents en cada territori. En el cas de França, les més destacades són el toc de queda entre les 19h i les 6h, i la prohibició de moure’s a més de 10 quilòmetres del lloc de pernoctació sense motiu justificat. Les noves mesures decretades pel govern francès s’apliquen des del dissabte 3 d’abril i durant 4 setmanes, fins al 2 de maig.

Nova reunió amb Catalunya

La Generalitat no impedirà l'actual mobilitat amb Andorra, segons ha ratificat el grup de treball bilateral. El Govern i la Generalitat de Catalunya han tornat a celebrar aquest dimarts una reunió de treball per posar en comú les dades epidemiològiques i les mesures per frenar la pandèmia. En aquest sentit, les dues delegacions han fet especial èmfasi en demanar prudència als ciutadans i en evitar els contactes i desplaçaments entre persones que no formin part dels grups convivents o les bombolles habituals.

Les reunions s'aniran mantenint periòdicament per tal de fer un seguiment de la situació. La pròxima es preveu a inicis de maig.

Informa: Redacció

 

Comparteix:

3.236.231.14