ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Es manté la previsió d'almenys dos anys i mig per poder tancar un text per l'acord d'associació amb la Unió Europea

www.andorradifusio.ad

El secretari d'Estat d'Afers Europeus ha reconegut que ha calgut afegir un semestre addicional a la previsió que tenien per poder tenir un text d'acord d'associació amb la Unió Europea. Ho ha explicat durant la presentació del nou logotip que commemora els 30 anys de relacions amb la UE. No ha amagat que el Brexit també marcarà el futur de les negociacions.

Aquest març es reprendrà el calendari de negociacions per a l'acord d'associació amb la Unió Europea amb la lliure circulació de treballadors damunt de la taula. El Brexit i una manca d'instruccions a la nova comissió negociadora per abordar alguns temes van ajornar la trobada prevista per aquest mes i avui es manté la previsió d'octubre passat: segueixen faltant com a mínim dos anys i mig per tenir un text acordat. "Durant aquests mesos sí que hi ha hagut intercanvis, sí que hem avançat bastant en la feina interna de treball d'anàlisi i de preparació de documents de posició, però no hem tingut l'oportunitat d'intercanviar-ho en format de negociació amb la pròpia Unió Europea", reconeix el secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba.

Riba ha reconegut també que hi pot haver una certa influència de la negociació post Brexit cap a la que manté el Principat quan es tracti de les mateixes matèries, tot i que ha matisat que l'acord del Regne Unit és de lliure comerç i el d'Andorra, d'associació. L'escenari és extremament obert. Riba explica que "aquest desplegament de mitjans el que fa és absorbir recursos de la comissió que, en una situació com la que hi havia fa dos anys o tot just l'any passat, es podrien destinar a altres negociacions, entre les quals hi ha la nostra. Per tant, l'impacte hi serà. En quina mesura ens afectarà a nivell de calendari és molt complicat de dir".

La secretaria d'Estat d'Afers Europeus també ha presentat avui el nou logotip per commemorar els 30 anys de relacions d'Andorra amb la Unió Europea. A l'abril començarà una nova ronda de reunions públiques centrades en la lliure circulació de mercaderies. El 31 de març s'emetrà per Andorra Televisió un programa especial de la primera ronda de reunions que es van fer l'any passat.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Anna Ginestà

Comparteix:

34.239.150.22