ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Es manté el ritme d'intervencions quirúrgiques de traumatologia a l'hospital mentre que davallen les que es fan a l'estranger

www.andorradifusio.ad

El nombre d'intervencions quirúrgiques de traumatologia s'ha mantingut estable els darrers anys i, fins i tot, hi ha hagut un lleuger increment l'any passat. En canvi, han davallat les que s'han fet en centres mèdics a l'estranger.

El Govern ha informat que el 2016 hi va haver unes 1.350 intervencions quirúrgiques de traumatisme i ortopèdia a càrrec de professionals que exerceixen a l'hospital i dels que tenen consulta externa. La xifra era d'unes 1.300 el 2020, que demostra que s'ha mantingut malgrat la pandèmia.

Les cirurgies urgents i programades no han experimentat gaires canvis els darrers dos anys. Això pel que fa a les intervencions a Andorra de pacients del país. En canvi, les que s'han dut a terme a l'exterior van disminuir.

Una dada a ressaltar és que el nombre de fractures registrades ha baixat el 2020. Això s'explica, sobretot, per la disminució de la mobilitat per la crisi sanitària.

Per altra banda, el servei de Traumatologia ha incrementat la plantilla en dues persones. L'objectiu és que tots els pacients puguin ser visitats per un especialista de forma presencial. Això ha de garantir millors resultats clínics i la disminució de les complicacions. També es vol rebaixar el nombre d'intervencions que s'han de fer a l'exterior.

Informa: Pere Moliné
Locució: Anna Mata

Comparteix:

3.238.36.32