ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Es mantenen els 39 positius però augmenta el nombre d'ingressats, 14

www.andorradifusio.ad

No hi ha nous casos per la Covid-19 i es mantenen els 39 positius. El que sí ha augmentat és el nombre d'ingressats a l'hospital, que ara són 14, 5 són positius, 9 estan pendents de resultats i un es troba a l'UCI per pneumònia.

La situació sanitària aquest dimecres al migdia és la mateixa que dimarts al vespre amb 39 positius, 5 dels quals ingressats i la resta, a casa. A l'hospital hi ha, però, 9 persones més pendents de diagnòstic, entre els quals un nen en bon estat de salut i un home que es troba a l'UCI per pneumònia.

Per al ministre de Salut, Joan Martínez, el cas d'aquest home podria no tenir relació amb la Covid-19, tot i que cal esperar els resultats. També ha dit que les persones infectades provenen de focus ja identificats, fet que es pot considerar de moment una bona notícia.

A més, ha avançat que s'està adequant un espai a l'hospital a l'espai d'entrada de l'antic tanatori per fer-hi una zona de cribratge de possibles casos. Així, hi hauria tres nivells d'observació: "un a domicili, amb el metge de capçalera; un altre seria en aquesta zona per part d'un pneumòleg; i després els altres que ingressarien directament a l'hospital". Ha revelat que s'hi estaven fent "unes obres permeses per assegurar tota aquesta zona de l'hospital".

Joan Martínez ha tornat a insistir a seguir les recomanacions que es fan per evitar la multiplicació de casos i el desbordament dels recursos sanitaris. "Els llocs on perden el control poden arribar a mortalitats properes al 5%, una dada gens despreciable, i per tant tota l'estratègia està en què la propagació de l'epidèmia es produeixi de manera progressiva i lenta", avança.

Ha afegit que el ministeri ha fet arribar a totes les residències geriàtriques una nota amb l'obligatorietat pel personal de portar material de protecció per protegir un dels col·lectius més vulnerables. També ha parlat de la possible vacuna contra el coronavirus, remei que serà per prevenir la malaltia per al futur, si aquest virus es convertís en estacional.

Informa: Anna Pifarré-Laura Massegú

Comparteix: