ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Manteniment d'aparells i vols xàrter, activitats més enllà dels vols regulars a l'aeroport

www.andorradifusio.ad

Una de les empreses que centra la seva activitat des de l'aeroport, Serveis Aeris del Pirineu, s'ha especialitzat en el manteniment d'avions. Tenen clients de diversos punts del continent.

Aquesta empresa està habilitada per fer manteniment d'avions Cessna tipus jet d'entre sis i vuit places. Després de mes i mig un dels que han reparat ja està llest per a volar. 

També ofereixen serveis de vols xàrters, ja que disposen de dos turboreactors de 8 places de cabuda. Aconseguir les habilitacions per reparar jets no és fàcil, perquè requereix inspeccions contínues i una infraestructura molt important.

A més, els aparells de l'empresa poden ser medicalitzats. Fa un parell d'anys van operar a Espanya per fer trasllats de malalts i d'òrgans per a trasplantaments.

Per fer aquesta activitat cal una llicència de l'autoritat àrea espanyola, després de sotmetre's a inspeccions rigoroses i disposar de personal habilitat per reparar aquests tipus d'avions concrets.

Amb l'ampliació dels hangars disponibles, actualment 14, Aeroports de Catalunya creu que aquest any s'ampliarà el nombre d'empreses que operaran des de les instal·lacions.

Informa: Joan A.Sarmiento
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix: