ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Maria Lanau torna a casa amb "Muda", una coproducció de l'ENA i el Grec sobre la soledat

www.andorradifusio.ad

Aquest dimarts s'estrena a l'auditori Claror "Muda", una coproducció de l'ENA i el Teatre Grec de Barcelona que parla de la soledat de les persones i de les estratègies per camuflar-la. Amb aquesta obra torna a casa Maria Lanau, una de les claus del projecte.

Maria Lanau interpreta el paper de Florència, "un personatge que viu sol, és esteticista, i el que fa és camuflar si està bé o malament amb alegria, vestuari i maquillatge, però quan arriba a casa i tanca la porta, està molt trist i fotut", descriu l'actriu.

La soledat és l´eix d´aquesta obra que té com a protagonista central l´Anna, la muda, un paper que fa Glòria Sirvent. Maria Lanau és la veïna. Completa el repartiment Jordi Rico, el conserge.

La directora, Mercè Vila ha adaptat el text original de Pablo Mesiez per fer visible la seva situació personal i l´evolució dels personatges en un mateix espai. Explica que "hi ha un espai central, que és la casa de la protagonista, però en tot moment els personatges estan presents en l'escena per veure'ls emocionalment en situacions de relació i de solitud". A mesura que avança l'obra, "l'espai de cadascú es va trencant i ells mateixos són còmplices i creen relacions entre ells".

La coproducció entre el Grec i l´ENA ha tingut com a punt de nexe la direcció i com a clau la participació d´andorrans. Vila assegura que les dues entitats "s'han enamorat bastant amb ganes que el vincle continuï". Creu que la fórmula es pot repetir "sempre i quan hi hagi presència d'artistes andorrans" . Lanau també ho celebra per "poder portar un trosset del meu país" de gira.

Maria Lanau és la casa visible, però darrere hi ha Isak Fèrriz en la part de gravació d´arxiu. Aquesta primera corproducció s´estrena a Andorra i la setmana vinent es podrà veure a Barcelona.

Informa: Rosa Alberch
Imatge: Cristina Jubete

Comparteix: