ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Maria Martí sobre el tancament del Museu Fàbrica Reig: "La pandèmia ha acabat de donar l'empenta perquè ha replantejat tot el turisme cultural de masses"

www.andorradifusio.ad

La directora de la Fundació Julià Reig, Maria Martí, ha fet un repàs a la trajectòria del Museu Fàbrica Reig que durant els 19 anys de funcionament ha esdevingut, a més d'un indret on exposar una part de la història del país i l'obra de grans artistes de renom, escenari de diferents esdeveniments culturals. 

Al seu pas per "Els Matins de la Nacional", Martí ha recordat com uns inicis amb exposicions de Picasso i Dalí van obrir les portes perquè col·leccionistes privats s'interessessin per exposar. L'antic Museu del Tabac ha ofert aquests darrers anys mostres d'un gran nivell: "Sorolla, Rivera, Rembrant, Calder, Cartier-Bresson o Robert Capa", ha remarcat la directora.

Han estat la irrupció de la tecnologia i la Covid-19 les que han provocat el canvi de paradigma, tot i que ha explicat que la idea de tancar l'espai físic ja planava abans de la pandèmia. La crisi sanitària "ha acabat de donar l'empenta".

La Fundació opta per reconvertir-lo en un museu virtual pensant, així, en les noves generacions i en el canvi que ja ha fet el turisme cultural de masses.  "S'acaba una manera de fer les coses i damunt la taula n'hi ha una de nova: la tecnologia".

La transformació del museu serà el gener del 2022. A partir d'aquí, ha dit Martí, "hem de mirar al futur". "Esperarem el pla estratègic de Cultura del Govern perquè la divulgació sigui al més àmplia i satisfactòria possible".

Entrevista completa a la directora de la Fundació Julià Reig, Maria Martí, a Els matins de la Nacional:

Informa: Montse Grau - Yasmina Canedo

Comparteix: