ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Marsol confia veure acabat el telefèric de Carroi abans d'acabar el mandat

Malgrat la pandèmia, Conxita Marsol confia a veure en func

Malgrat la pandèmia, Conxita Marsol confia a veure en funcionament el telefèric del pic de Carroi abans que s'acabi el mandat, a final del 2023. El ple de bases de la primera fase del projecte està gairebé llest i es farà públic a principi de març, quan s'obrira el termini perquè es presentin les ofertes per a una infraestructura que creu que és un atractiu per al país.

Els contactes amb el comú de la Massana, pensant en una futura segona fase que enllaci amb les pistes, n'han retardat la sortida, per deixar per escrit fins al més petit detall.

Marsol vol que el giny sigui un exemple de sostenibilitat, per això les aportacions que es facin per millorar el medi ambient es premiaran. Ha afirmat que "hi haurà limitacions per protegir l'espai" i a més creu que "serà un plus per buscar un model de país que aposti més per la natura".

Un projecte d'inversió privada, igual que el del casino, el qual comptarà amb una plaça a la coberta. La cònsol major de la capital ha explicat que connectarà amb l'avinguda Meritxell a través d'una passarel·la i amb la plaça del Poble, un espai que vol que sigui "més verd i doni més pulmó a la parròquia". En aquest sentit, ha explicat que s'ha obert un concurs d'idees per donar-li a la zona una nova imatge, "més moderna i adaptada a les necessitats".

El que serà una realitat en pocs mesos és la remodelació de la plaça de la Rotonda. La primera fase estarà llesta a l'estiu i la segona, que és la instal·lació de fonts de llum i color al riu, Conxita Marsol confia a poder-les inaugurar per Nadal. Ha apuntat que serà un atractiut turístic que pot considerar-se "el substitut de la roda de fira", un projecte que "no ha funcionat per la pandèmia, poc sabíem que no tindríem turistes quan ho vam contractar, cosa que no es fa un dia per l'altre, però si hi haguéssim tingut turistes hagués funcionat".

Un altre dels projectes que la cònsol major confia que sigui una realitat al final del mandat, tot i que en aquest cas depèn del Govern, és el recinte multifuncional, que segons ha indicat, "tot apunta que se situarà a l'aparcament de davant de l'edifici del Govern", ja que és un lloc "cèntric, amb aparcament i on els ciutadans poden anar a peu". Considera que aquest espai és una necessitat per al país.

En el decurs del programa, la cònsol també ha anunciat que el comú tancarà l'exercici 2020 amb un superàvit del voltant de 9 milions d'euros. 

Entrevista completa a la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, al programa La Rèplica:

Informa: Laura Massegú - Neus Toro
Locució: Yasmina Canedo

Comparteix:

44.192.10.166