ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Marsol reconeix que la majoria de construccions destinades al lloguer a la capital s'acaben posant a la venda perquè donen més beneficis

www.andorradifusio.ad

La gran majoria de les noves construccions d'Andorra la Vella comencen amb la finalitat de lloguer però després es reconverteixen en venda. I és perquè donen més beneficis als propietaris. Així ho ha reconegut la cònsol major Conxita Marsol que afirma que no és fàcil lluitar contra aquest fenomen. Però afegeix que la construcció de pisos a preus assequibles a la zona de la Borda Nova millorarà l'accés a l'habitatge.

El comú d'Andorra la Vella ofereix una exoneració dels drets de construcció fins a un 95% a aquelles edificacions noves destinades al lloguer. Doncs bé, malgrat això, els propietaris que s'hi acullen acaben canviant el propòsit dels immobles i els posen a la venda. 

Segons Marsol, està passant amb "pràcticament tots els edificis" que van començar a construir per lloguer. "Són edificis que demanen la primera autorització per construir per lloguer i, una vegada han començat o ja han acabat, aleshores van reconvertint l'immoble -de cop o a poc a poc- en venda".

Assegura que "paguen la diferència corresponent" i que no poden fer massa per canviar-ho. I és que explica que s'han trobat "amb algun propietari que, tot i les facilitats, prefereix construir per vendre".

Recorda que el Govern construirà a la Borda Nova, en un terreny cedit pel comú, molts habitatges a preu assequible. I això, diu, pot fer que millori l'actual situació de l'habitatge, ja que "posarem un bon nombre de pisos a preu regulat a la parròquia d'Andorra la Vella".

La cònsol també ha explicat que en els darrers tres anys s'està construint molt a la parròquia i que, de fet, els ingressos pels drets de construcció han ajudat a pal·liar la davallada provocada per la Covid-19.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Kevin Ribeiro
Locució: Ana Alamán

 

Comparteix: