ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Marta Boleda s'endú el premi principal de La Nit Literària que arriba a la seva 43a edició

www.andorradifusio.ad

La primera novel·la de Marta Boleda ha estat premiada amb un accèssit al Fiter i Rossell, que s'ha lliurat aquest dimarts en la 43a edició de la Nit Literària que organitza el Cercle de les Arts i les Lletres. El certamen també va atorgar set premis més. 

Dos accèssits s'han emportat els premis més ben dotats, que desprès del parèntesi provocat per la pandèmia de la Covid-19, ha recuperat el format habitual. 

L'obra "Mai és negre el cel del nord", de Marta Boleda, ha aconseguit el del Fiter i Rossell de novel·la, una categoria en la qual competien 13 originals. L'autora explica que "és la història d'un mosso d'esquadra que té somnis recurrents i que, arran d'un gir estrany, la seva vida, fins llavors normal, canvia i comencen a aparèixer morts pertot arreu".

En un any ple de reconeixements per a l'artista, Sergi Mas s'ha endut l'accèssit del premi Principat d'Andorra d'investigació històrica amb "L'art de musicar la fusta". 

El premi Manuel Cerqueda Escaler de novel·la curta ha estat per a Francesc Puigpelat, guanyador de l'últim Premi Carlemany el 2019.

En poesia, el Grandalla ha estat per a Carles Ribó per "Cendra batuda pel vent", mentre que Albert Canadell ha estat guardonat amb el premi Sant Carles Borromeu. 

També s'ha premiat dues dones, Teresa Ventura i Marisol Fuentes, amb el Premi Laurèdia de Periodisme. Fuentes s'ha mostrat molt il·lusionada, "sobretot per les 18 dones que han pres part".

El Juli Verne de ciència-ficció i fantasia ha atorgat dos accèssits per Raquel Casas, amb 'Ultracossos' i Elisabeth Zorita per 'Hereus del Drac'. Aquesta autora ha explicat que la seva obra se centra en un personatge perseguit per la seva raça. "És mig drac i mig humà i busca un nou començament en un petit país de muntanya".

El premi que no s'ha concedit enguany ha estat el de Teatre.

Durant l'acte, el Cercle de les Arts i de les Lletres Andorranes ha homenatjat Joan Massa per la seva trajectòria.

Informa: Anna Mata - Ana Alamán
Imatges: Nil Forcada - Andreij Cristancho

Comparteix: