ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Martí afirma que part de la informació demanada sobre el cas BPA és confidencial i la llei no permet lliurar-la

www.andorradifusio.ad

La UIFand, l'INAF i l'AREB no han lliurat alguna documentació al Consell General sobre l''afer BPA' perquè és informació confidencial que la llei impedeix fer pública. És la resposta del cap de Govern a les crítiques de l'oposició, que ha acusat aquests organismes de manca de transparència. Antoni Martí també espera que abans que acabi el mes finalitzi l'auditoria dels comptes del banc.

El cap de Govern ha negat cap voluntat d´obstaculitzar el lliurament d´informació als grups parlamentaris per part de la UIFand, l´INAF i l'AREB. Els darrers dies, els grups de l'oposició s'han queixat de manca de transparència per part d'aquests organismes, ja que no han lliurat tota la documentació que els requeria la comissió especial que estudia el 'cas BPA' al Consell General.
Antoni Martí ha justificat que alguna informació no s'hagi lliurat: "Hi ha preguntes que tal i com estan formulades, per qüestions de llei i de confidencialitat no es poden respondre. No hi ha mala voluntat simplement és que la llei ho impedeix."

D'altra banda, el Govern confia que abans que acabi el mes PricewaterhouseCoopers presenti l´auditoria dels comptes BPA. El procés, clau per al futur de l'entitat, s´ha allargat més del previst: "Seria més que convenient que l’auditoria que s’està duent a terme es fes el més aviat possible ja que després s’ha de fer el llibret de venta i perquè més aviat resolem la situació de BPA, millor ens portarem tots plegats."

Martí ha indicat que l´executiu treballa perquè es compleixi el calendari, però sobretot perquè els clients puguin recuperar els dipòsits. A més, ha afirmat que està satisfet per l´acord entre l´AREB i els representants dels treballadors a l´hora d´establir un conveni que reguli les baixes i les recol·locacions dels empleats.

Informa: Andrés González-Nandin

Comparteix: