ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Les eleccions generals seran entre final de març i principi d'abril

www.andorradifusio.ad

Antoni Martí ha anunciat que esgotarà la legislatura i convocarà les eleccions a final de març o principi d'abril. Actualment hi ha una trentena de lleis en tràmit parlamentari o a punt de ser-ho i els grups creuen que s'hauran d'establir prioritats.

No hi haurà avançament electoral i s´esgotarà la legislatura. El cap de Govern ho fa per poder aprovar les moltes lleis actualment a tràmit parlamentari. Hi hauria 40 dies per encabir-hi les eleccions. També ha afegit que haurien de ser abans de Setmana Santa, que l´any que ve serà la segona quinzena d´abril. Les dates més probables serien, doncs, el 31 de març o el 7 d´abril, diumenge totes dues.

Martí també ha explicat que difícilment hi haurà un pacte amb UL-Independents de la Massana, tot i els contactes. Aquests discrepen en les negociacions amb la Unió Europea. "El que no volem és que el país sigui transitori. I avui en dia sembla que amb el que s'està negociant, Andorra té data de caducitat i amb això no estem d'acord. I això és el que discutirem en les properes eleccions", avança el president del grup mixt, Josep Pintat. 

Els grups parlamentaris tenen clar que difícilment es podran aprovar totes les lleis a tràmit i s'haurà de prioritzar. "Una de les propostes que hem fet també és que siguem capaços de prioritzar quins són els textos que estan a tràmit que la majoria entèn que són importants", explica el president del grup liberal, Jordi Gallardo. "El cap de Govern parlava de fer una llista. El que passa és que ens diu això a la vegada que s'estan treballant projectes nous, que ens sembla que són de cara a la galeria", adverteix el líder del PS, Pere López. "Ara legislant amb precipitació es pot fer una mala feina. Intentarem que no sigui així", afegeix el conseller d'SDP, Víctor Naudi.

Sílvia Bonet, per la seva banda, creu que "moltes d'elles donen resposta a problemàtiques dels ciutadans i no podríem deixar-los amb unes expectatives no complertes perquè seria molt injust". Ladislau Baró, president del grup demòcrata, ha afegit que "el que caldrà fer és una mica de feina de priorització de valorar conjuntament amb Govern quins textos hem de donar més celeritat".

Informa: Pere Moliné
Imatges: Jordi Seabra

Comparteix:

34.239.150.57