ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Martí: "Ens hauria agradat anar més lluny però estem satisfets"

www.andorradifusio.ad

Martí ha anunciat la dimissió del ministre de la Presidència, Antoni Riberaygua, en la roda de premsa per presentar l'acord assolit amb els comuns per les transferències i les competències. Tot i admetre que l'executiu hauria volgut anar més lluny, el cap de Govern s'ha mostrat satisfet. Pel que fa a l'oposició de Sant Julià de Lòria, Martí vol pensar que el comú lauredià no presentarà cap recurs.

Una actitud generosa i responsable. Així ha qualificat Antoni Martí el paper dels cònsols en la negociació que ha desembocat en la congelació de les transferències dos anys més i en un acord per aclarir una sèrie de competències. Martí ha reconegut que aquesta no és la reforma de màxims que plantejava l'executiu: "Ens hauria agradat anar més lluny però estem satisfets amb l'acord assolit". Assegura que es posen les bases per poder fer més passos decisius en el futur a partir d'un "primer gran moviment" i "ja farem el segon en el seu moment".

Martí ha dit que "hi ha una voluntat inequívoca d'anar avançant i aquí hi ha un full de ruta del qual se n'exreuran altres conclusions en un futur". El cap de Govern, a més, ha indicat que un cop consolidat el model fiscal, caldrà replantejar la qüestió de les transferències.

Per part dels cònsols, s'ha destacat el fet d'haver assolit un acord intermedi en la qüestió de les competències. Rosa Ferrer ha manifestat que "a partir d'aquí anem a treballar a aprofundir com es pot desplegar l'exercici competencial amb els recursos que rebem i anirem a treballar junts per Andorra, amb la voluntat de promoure i obligar sempre al consens polític per una qüestió de responsabilitat".

Cal destacar l'absència dels cònsols de Sant Julià de Lòria en l'acte, que han volgut evidenciar així el desacord amb la congelació de les transferències. Quant a aquesta qüestió, Martí vol pensar que, tot i ser legítim, el comú lauredià no hi presenti cap recurs.

Informa: Andrés González-Nandín     Imatge: Sergi Pla

Comparteix:

3.219.167.194