ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El cap de Govern expressa el seu respecte pels manifestants i nega una política de retallades

www.andorradifusio.ad

El cap de Govern ha manifestat el seu respecte a totes les persones que van participar a la manifestació contra la reforma laboral i ha valorat les dimensions de la participació. Antoni Martí ha destacat que la protesta era per múltiples motius i ha dit que el seu Govern hi ha d'estat atent. Tot i aixó, segons Martí hi ha un tracte injust cap a l'executiu perquè se l'acusa de fer retallades. Ha recordat algunes accions, com la pujada del salari mínim, l'augment de les prestacions socials o la llei d'igualtat.

Antoni Martí ha mostrat el seu "màxim respecte a totes i cadascuna de les persones que es van manifestar", als quals ha dit que ha d'escoltar. Ha valorat la dimensió de la concentració, que va reunir un miler de persones, i n'ha destacat la transversalitat quant a la presència de polítics i "de persones amb conviccions que tenen dificultats per arribar a final de mes".

Martí creu que el descontentament pot haver-se acumulat durant anys. Tot i això ha dit que s'està sent injust amb el Govern per les acusacions de retallades i s'ha defensat recordant algunes de les accions dutes a terme, com ara la pujada del salari mínim, els LECS (el llindar econòmic de cohesió social) i de les ajudes socials i l'impuls llei de igualtat i del debat sobre les pensions. Defensa que "aquest Govern ha estat al costat de les persones més desfavorides".

Pel que fa a la reforma laboral, ha destacat que va ser aprovada per 24 dels 28 consellers generals i, per tant, ha tingut un ampli suport.

Martí ha dit que demà el consell de ministres farà una valoració més política de la manifestació i dels motius, que han anat de les pensions baixes, a l'avortament o l'habitatge.

Informa Ana Alamán   
Imatge Fernando Montero

Comparteix: