ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Martí obre la porta a convocar eleccions sense haver aprovat les grans reformes pendents

www.andorradifusio.ad

La suspensió del projecte The Cloud no farà variar el calendari electoral. Així ho ha deixat clar el cap de Govern, que ha obert la porta a convocar eleccions encara que no hi hagi hagut temps a aprovar reformes com la de la Funció Pública o la del codi de relacions laborals. Antoni Martí diu que com a mínim hauran deixat clar als electors com les plantegen. Implícitament, culpa el Consell General del retard a l'hora de debatre-les en comissió.

El cap de Govern continua sense revelar quan seran les eleccions. Però deixa clar que el revés que ha suposat suspendre el projecte de The Cloud no fa variar els seus plans. És a dir, que no precipitarà un avançament electoral.

Ara bé, Antoni Martí ha obert la porta a convocar eleccions sense donar temps que el Consell aprovi lleis com la reforma laboral, la de la Funció Pública o la de transició energètica. Reformes que els demòcrates preparaven ja la primera legislatura taronja. Martí ha remarcat que "la decisió de convocar eleccions serà independent de que estiguin aprovades o no algunes lleis". Assegura que "aquest Govern no s'ha amagat". "Si s'aproven, millor, és el que desitjo, i si no s'aproven totes elles, l'elector i el ciutadà sap quins són els plantejaments".

Implícitament, Martí ha atribuït al Consell General part del retard en el debat d'aquestes lleis. Creu que "segurament estaríem més avançats en la diinàmica i el debat necessari si el mes de juliol les comissions haguessin treballat". "Ho puc entendre i vull pensar que des del dia 1 de setembre començarem a treballar", ha conclós.

El cap de Govern ha fet aquestes declaracions després de la visita a les colònies d'AINA. Acompanyat de diversos ministres, ha lloat els valors humanistes d'AINA i ha felicitat la feina de mossèn Ramon.

Informa: Andrés González-Nandín
Imatge: Anna Ginestà

Comparteix:

3.235.107.209