ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El martinet de la Farga Rossell torna a repicar després d'una complexa reparació

www.andorradifusio.ad

La Farga Rossell torna a obrir les portes als visitants després d’una intervenció per reparar el principal atractiu, el martinet, amb el qual s’ensenya com es fabricaven de lingots de ferro.

El martinet de la Farga Rossell torna a repicar després de cinc mesos d'aturada per reparar el soc masser sobre el qual recolza la cabota de més de tres-cents quilos, que és l’encarregada de batre el ferro roent per elaborar lingots com es feia al segle XIX en el treball de la forja.

"Han estat 20 anys de funcionament on tota aquesta estructura bàsicament de fusta ha hagut de suportar condicions extremes, de tensions, humitats i pressions que van fer que es desgastés. Va arribar un punt l'estiu passat on el desgast de la maquinària era tan elevat que començava a ser perillós treballar-hi."
Edu Tarrés, tècnic de Museus

Des de la seva obertura han passat pel Centre d’interpretació del ferro prop de 160.000 visitants i ara espera seguir-ne sumant per ensenyar el discurs d’aquest procés de la indústria siderúrgica, una activitat econòmica que va ser cabdal per a l’economia del país entre els segles XVII i XIX, i que va ser l’última a deixar de funcionar.

Les visites que es reservin a partir d'ara es podran demanar amb o sense demostració del martinet

Informa: Rosa Alberch 
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix: