ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Martínez Benazet respon als joves aspirants a periodistes de Canillo Televisió

www.andorradifusio.ad

Acostumat a encarar la premsa, el ministre de Salut ho ha hagut de fer aquest dilluns amb un grup de periodistes molt joves. Els alumnes de tercer cicle de l'Escola Andorrana, l'equip de Canillo Televisió, han descobert, per exemple, que quan tornin a l'escola ho hauran de fer amb mascareta.

El taller audiovisual fa tres anys que es va posar en marxa per despertar l'esperit crític entre els joves. Enmig de la crisi sanitària del coronavirus, aquest dilluns nou alumnes entre 8 i 12 anys de l'escola andorrana de la parròquia que formen part d'aquest canal pregunten sobre com el ministre ha passat la malaltia, detalls de la crisi i també han reservat preguntes sobre les mascotes del titular de la cartera de Salut, el Barry i l'Aima.

Estan preocupats per com es desenvolupa la malaltia, com es fa una vacuna i quan la tindrem, però sobretot el que més preocupa ara els joves és quant durarà la quarantena, per poder tornar al carrer o a fer esport extraescolar. La resposta segons el ministre? És del primer que podrem fer. Això sí, amb mesures de seguretat.

El mateix passarà a l’escola on ja els ha avisat que hauran de portar mascareta i agafar hàbits per no transmetre la malaltia i que abans a ells també se’ls farà la prova per saber si l'han passat. I què passa amb el curs? Pregunten si hauran d’anar a escola a l’estiu per saber una cosa encara més important, què passarà amb les vacances? Podrem sortir d'Andorra? El ministre creu que sí, però dependrà de com vagi no només a Andorra, sinó als llocs on volem anar.

Des de l'escola creuen que aquest taller audiovisual que es fa fora d'hores lectives i ara es continua en confinament els ajuda a despertar un esperit crític i ubicar-los en el moment que viuen. "Implica aprenentatges de comunicació" o "d'entendre què hi ha al darrere de la tele que mirem cada dia", explica la director de l'escola andorrana de Canillo, Antònia Darnès, i que "siguin conscients que estan formant part d'un moment que passarà a estudiar-se als llibres d'història d'aquí un temps", afegeix el mestre Santi Casas.

Aquests petits periodistes han après que el ministre Benazet fa quasi 5 quilòmetres al llarg del dia sense moure’s de casa i com no pot ser d’una altra manera aquí també s’ha preguntat per les mascotes.

Informa: Rosa Alberch
Imatges cedides: Canillo TV 

Comparteix:

35.172.216.163